3 Kas 2012

3 Boyutlu Mısralar




Hayat bazen deli ediyor...
Sadece bazen etse o da iyi. İnsan kavrulmalıyım çöllerde diyor. Gerçi İzmir’deysen fazla uzağa gitmene de gerek yok. Bir “çıkış” yazısı arıyoruz hayat çizgisinde. Ya da Veysel Şatıroğlu’nun dediği gibi gece-gündüz iki kapılı bir handa yürürken aradan sıvışabileceğimiz kestirme bir kapı bulmak için bakınıyoruz etrafa. Bazen de ölmemek için saklanıyoruz kendimizce devekuşu misali.
Ama şunu bilmiyoruz ki;

 
Aslında bazen karşımızda ya da dolmuşta, otobüste. Bazen ıslandığın yağmurun altında, istasyonda, vapurda hani olur ya bazen bir bakmışız da yanlış çevrilen bir numarada kimi ne zaman nerede tanırız bilmiyoruz… Öyle mi?

 

Bakmışsınız yazılan iki satır mısrada anlatmak güç olur bazen. Sıkışır duygular kelimeler arasında . Ne olursa olsun kalptir sezen bunu. Kalbimiz her zaman bir üç boyutlu arar, yazılan her satırda ve mısrada… Buna neden karşı koyamayız bilmiyorum. Yetinemediğimiz noktalarımızı törpüleyemiyoruz. Denesek de beceremiyoruz. İnsanoğlu maymundan daha maymun iştahlı kabul, fakat kardeşim doyma diye de bir olgu da var!

 

 

Hiç yorum yok :

Blogger Witget